Welke soorten babykleding geef je cadeau?

Het is leuk om de jonge ouders babykleding cadeau te geven. Omdat dit best vaak gegeven wordt als kraamcadeau is het wel handig om goed te kijken welke maat je geeft en in welk seizoen de baby de uitgekozen kleding kan dragen. Babykleding als cadeau geven wordt door de meeste kraamvrouwen erg gewaardeerd.

Welke maat kan ik het beste nemen?

Ga je babykleding uitzoeken om cadeau te geven? Kijk dan eerst eens naar de maat. Over het algemeen genomen komt iedereen die babykleding cadeau geeft met een van de kleinste maten. Dit betekent dat de baby dit tot het drie maanden oud is kan dragen. Vaak krijgen de ouders zoveel babykleding in een kleine maat dat ze dit onmogelijk allemaal een keer aan kunnen geven. Tegen die tijd is hun kindje er allang uitgegroeid. Kies daarom voor een of twee maten groter. Dan heeft de baby later ook nog iets wat het kan dragen.

Het seizoen is ook belangrijk

Is de baby midden in de zomer geboren en geef je een winterjas in het kleinste maatje cadeau? Dan heeft de baby daar vrijwel niets aan. Tegen de tijd dat het echt winter wordt past dit al niet eens meer. Wil je babykleding als cadeau geven? Dan moet je hier echt even rekening mee houden. Kijk goed naar het seizoen en of de baby dit ├╝berhaupt wel kan of gaat dragen.

Vraag eventueel aan de ouders wat ze willen

Babykleding als cadeau geven is leuk om te doen. Maar weet je niet goed wat je moet geven of ben je bang dat je met een rompertje of een setje kleding aankomt waar ze er al meerdere van hebben gekregen? Vraag eventueel aan de jonge ouders wat ze eventueel nog voor babykleding kunnen gebruiken of wat ze leuk vinden. Dat is voor jou ook makkelijker zoeken en je weet precies waar je de kraamvrouw en vader blij mee kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een fijne baby pyjama die ze nog kunnen gebruiken.

Neem rustig de tijd om iets uit te zoeken

In de meeste gevallen heb je misschien net wat te weinig tijd om echt in alle rust leuke babykleding te vinden. Maar eigenlijk zou je dit wel even moeten doen. Dan kan je verschillende opties bekijken en met elkaar vergelijken. Misschien heb je ergens wel een leuk rompertjes gezien maar zie je bij een andere winkel weer een leuk babytruitje en broekje hangen. Als je weinig tijd hebt maak je wellicht een overhaaste beslissing. Wil je babykleding als cadeau geven dan is het beter om er even de tijd voor te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *