Wat moet je als ouders regelen na de geboorte?

Wat moet je als ouders regelen na de geboorte?

Komt jouw kleine eraan, zorg dan dat je vooraf al in actie komt om bepaalde zaken te regelen. Het is immers zo dat jij rond de bevalling zelf de volgende zaken niet nog moet willen regelen. In deze blog daarom een overzicht van alle zaken die jullie als (aanstaande) ouders moeten regelen voordat de baby geboren wordt. Zo ben je goed voorbereid wanneer jullie baby wordt geboren.

1. Oppas voor jullie andere kind(eren)

Heb je al kind(eren), dan wil je ze misschien niet bij de bevalling hebben. Het is in dat geval slim om al op voorhad oppas geregeld te hebben. Begint de bevalling, dan bel je de oppas en heb je nog genoeg tijd om de kinderen te laten ophalen.

2. Regel een verloskundige

Voor de bevalling hebben jullie de informatie van de verloskundige waarschijnlijk al ontvangen, maar zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt. Ook heb je van haar waarschijnlijk al te horen gekregen wanneer je haar kunt bellen.

3. Boodschappen

Er is niets fijner dan een goed gevulde koelkast voor jou, de verloskundige en bezoek, dat misschien snel na de bevalling al voor de deur staat.

4. Een camera

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een camera op zijn of haar telefoon. Zorg er in ieder geval voor dat de telefoon is opgeladen en/of je een oplader mee hebt. Dit natuurlijk voor wanneer je een foto wil maken van jullie en de kleine.

5. Aangifte

Voor na de geboorte, maar niet vergeten: aangifte doen bij de gemeente. Let op: dit moet binnen drie werkdagen na de geboorte gebeuren, anders heb je kans op een boete.

6. Geboortekaartje

Voor het versturen van de geboortekaartjes moet je na de geboorte alle informatie doorgeven aan de drukker. Het is daarom best handig om dit voor de bevalling al ontworpen te hebben, zeker wanneer je het geslacht al weet en de naam hebt bepaald. Wil je liever een paar dagen nog geen bezoek ontvangen, wacht dan nog een paar dagen met het verzenden van de geboortekaartjes.

7. Al jouw babyspullen aanschaffen

Van rompertjes tot een kinderwagen en zelfs de hele kinderkamer. Voordat de kleine wordt geboren heb je vanalles nodig. Waar moet je op letten bij het kopen van babyspullen, dat vind je in de deze blog.  In ieder geval moet je goed kijken naar de babywinkel reviews. Zo weet je of de beloften van de webwinkel ook nagekomen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de levertijd, kwaliteit en klantenservice van de babywinkel. Bekende online webshops voor babyspullen zijn Mio Amore en KidZ ImpulZ. Je leest de Mio Amore reviews en KidZ ImpulZ reviews via Goedbeoordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *