9 weken zwanger, wat nu?

Je bent 9 weken zwanger en bent benieuwd naar de ontwikkelingen van jouw baby en van jou zelf. Het is mogelijk dat je je super fit voelt, maar de meeste vrouwen zijn bij 9 weken zwanger ontzettend moe. Dit komt doordat je stofwisseling eens stuk sneller gaat. Je bloedsuikerspiegel en bloeddruk omlaag gaan, terwijl jouw hoeveelheid bloed toeneemt. Dit zorgt ervoor dat jij je chronisch moe gaat voelen. De enige oplossing hiervoor is zoveel mogelijk slapen. Al je kleding begint strakker te zitten, je rent meerdere keren per dag naar de wc, om over te geven en/of te plassen. Maar gelukkig zal je energielevel weer gaan stijgen. Je lichaam is nu namelijk de placenta aan het maken. Deze voorziet jouw baby tijdens de zwangerschap van alle essentiƫle voeding.

Naast deze vermoeidheid gaan ook je emoties alle kanten op. Je hormonen bereiken een piek en je bent oververmoeid. Nu is het mogelijk dat je overmand wordt door gevoelens, zoals bezorgdheid en stress. Je hele hoofd zit vol met gedachten en je kunt dit met niemand echt delen. Met 9 weken zwanger is het namelijk nog vaak een geheim voor de buitenwereld. Gelukkig is de kans op een miskraam met 9 weken zwanger afgenomen met 7%. Het is nu ook mogelijk om naar de verloskundige te gaan en het hartje te kunnen horen kloppen.

9 weken zwanger, hoe gaat het nu met de baby?

Na 9 weken zwanger te zijn, wordt de baby nog steeds een embryo genoemd. Dit komt omdat de organen nog steeds vol in ontwikkeling zijn. De baby heeft ondertussen al een compleet mondje en de smaakpapillen op te tong worden aangelegd. Er zijn duidelijke schouders, elle bogen en heupen ontwikkelt. Alle spieren zijn aangelegd en de vliezen tussen de vingers en tenen gaan verdwijnen waardoor ze nu echt beginnen te lijken op handen en voeten. De hartslag is vanaf nu ook hoorbaar. Voor meer informatie over jou en de baby kun je op de website van zwangerschapsloket kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *