5 tips om blogs over boeken te schrijven

Veel mensen hebben een passie voor boeken. Dit blijft bij de meesten niet alleen bij het lezen van die boeken zelf, maar ze praten er ook graag over en ze lezen graag de mening van anderen. Voor deze mensen kan het interessant zijn om een blog te beginnen. Hier zijn dan ook 5 tips voor het schrijven van boekenblogs.

1 Maak het overzichtelijk

Jouw lezers vinden het fijn om snel te vinden wat ze zoeken. Ze willen hierbij geen hele pagina’s doorspitten. Maak daarom een lijst met onderwerpen/recensies op jouw homepage. Het kan helpen om dit op alfabetische volgorde te doen of om te categoriseren op schrijver.

2 Check, check, double check

Zorg ervoor dat je alles hebt nagelezen. Doe dit desnoods twee keer. Boekenlezers zijn gewend foutloze teksten te lezen en het zal dan ook enorm opvallen wanneer jouw tekst schrijf- of grammaticafouten bevat.

3 Categoriseer

Categoriseren heb ik eerder al aangekaart, maar het is ook belangrijk dat jij de genres van jouw boeken duidelijk categoriseert. Hiermee voorkom je dat liefhebbers van thrillers teleurgesteld raken op jouw blog over doktersromans. Categoriseren zorgt ook voor een strakke en professionele uitstraling.

4 Vraag niet gelijk om gratis boeken

Als boekenliefhebber weet je als geen ander dat boeken kopen en lezen een dure hobby is. Als het verkrijgen van gratis boeken één van jouw drijfveren is om een blog te beginnen is het verstandig om niet gelijk naar freebies te vragen. Je wordt dan niet meer serieus genomen in de uitgeverswereld. Schrijf de eerste paar maanden over de boeken die je nog in de kast hebt staan. Daarna kan je kijken of er recensie-exemplaren voor je beschikbaar zijn.

5 Zorg voor afwisseling

Het is belangrijk om je content fris en vernieuwend te houden. Zorg er dan ook voor dat je over verschillende onderwerpen schrijft. Denk bijvoorbeeld aan de ebook! Maak een maandelijks terugkerende blog over de voordelen van ebooks en schrijf over de voordelen en het gemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *