De voordelen van een gietvloer in de babykamer


Als je denkt aan een gietvloer, denk je niet snel aan een babykamer. Terwijl dit een van de beste combinaties is! Maar wat is een gietvloer nou precies en waarom past het zo goed in een babykamer? Hieronder alle feiten op een rijtje! 

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze afdek vloer. Deze wordt gemaakt van verschillende kunststofharsen. Gietvloeren worden op een dragende vloer gegoten en in verschillende lagen afgewerkt met een lak, glanzende of matte coating en antislipafwerking. Door de verschillende lagen is de vloer makkelijk aan te passen op jouw persoonlijke behoeftes. 
Een gietvloer kan gegoten worden voor winkels, zakelijke klanten of particulieren. Perfect voor in huis dus! 

Waarom een gietvloer?

Er zijn meerdere voordelen van een gietvloer. Naast het feit dat deze naadloos is en in elke ruimte past, maakt niet uit wat voor vorm, is een gietvloer ook nog eens een mooie eyecatcher. Door het gieten van verschillende lagen en topcoats is een gietvloer binnen en buiten toepasbaar en ook nog eens slijtvast. Ze gaan 15 tot wel 20 jaar mee! 

Waarom in de babykamer?

Naast de algemene voordelen van een gietvloer, heb je nog een aantal voordelen die erg goed werken in de babykamer. Door de mogelijkheid van een antislip topcoat hoef je niet bang te zijn om uit te glijden of meubels onverwacht te verschuiven in de babykamer. Ook is een gietvloer gebruiksvriendelijk en erg hygiënische. Doordat er geen naden aanwezig zijn en de vloer perfect aansluit op de wand, kan stof zich niet in of tussen de vloer ophopen. De vloer is makkelijk schoon te krijgen. Ook hebben de kunstharsen in de vloer een geluiddempend effect. Hierdoor zullen harde geluiden van binnen en buiten meer geabsorbeerd worden dan met een andere vloer. Zo kan de baby rustig doorslapen! 

Genoeg redenen om voor een gietvloer te gaan! Let wel op, het leggen van een gietvloer is niet simpel en moet altijd door een professional gedaan worden!

1 reactie

  1. Vaak helpt het ook om kindervloerkleden in de kamer te leggen. Dit maakt een kinderkamer vaak een stuk gezelliger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *