luiers

Wasbare luiers: De redenen om ervoor te kiezen

Heb jij de mogelijkheden voor wasbare luiers al bekeken? Steeds meer mensen stappen hiernaar over omdat het veel voordelen op kan leveren voor zowel jezelf als jouw kind. Alleen weten er nog veel mensen niet waarom je voor een wasbare variant zou kijken als je ook wegwerpvarianten tot je beschikking hebt. Ook zijn er een groot aantal verkooppunten terug te vinden. Een van de plekken waar je gegarandeerd kunt slagen is Billenboetiek. Maar wat zijn nou echt de redenen om over te stappen op een wasbare luier? Onderstaande informatie zet een aantal redenen op een rijtje. 

Wasbare luiers zijn goed voor het milieu 

Wasbare luiers worden steeds populairder. Dit komt in de eerste plaats omdat ze goed zijn voor het milieu. Als je de wegwerpvarianten hebt, produceer je namelijk ongeveer een ton afval per kind. Terwijl je dit met de wasbare varianten tot een minimum kunt beperken. Hierbij gooi je namelijk alleen de inleg weg, waardoor er minder afval van jouw woning komt. Daarnaast zal er met de productie van de luiers minder CO2 uitgestoten worden. Hierdoor draag je altijd jouw steentje bij aan het milieu, terwijl je toch een goede opvang hebt voor de uitwerpselen van jouw kind. 

Meer comfort voor jouw kind 

De wasbare luiers kunnen ook voor jouw kind grote voordelen opleveren. Ze zitten namelijk veel beter dan de wegwerpluiers, waardoor er voldoende comfort is. Jouw baby zal hierdoor bijvoorbeeld minder snel luieruitslag krijgen. Je hoeft hierdoor niet meer met verschillende middeltjes aan de slag te gaan, wat jou op de langere termijn weer een besparing op gaat leveren. De materialen waaruit de wasbare varianten zijn gemaakt zullen ervoor zorgen dat de huid altijd in balans blijft. Het enige wat jij hoeft te doen is regelmatig de pads in de luiers vervangen, zodat de luiers niet nat aan gaan voelen. 

Jouw kind sneller zindelijk 

Daarbij wordt bij wasbare luiers regelmatig gezegd dat kinderen eerder zindelijk worden. De natte billen die namelijk ontstaan in een wasbare variant zullen ervoor zorgen dat er meer bewustzijn komt voor deze ongelukjes. De kinderen zullen hierdoor eerder aan gaan geven dat ze naar het toilet moeten. Het levert jou dus ook weer nieuwe voordelen op dit gebied op. Je hebt minder lang te maken met het verschonen van luiers en jouw kind zal het allemaal vanzelf gaan doen. Op de langere termijn heb je veel tijdbesparing.

Hoge kosten besparen op de langere termijn 

De laatste reden om voor wasbare luiers te gaan is de geldbesparing die je ermee gaat krijgen. In eerste instantie zullen de luiers een flinke investering zijn, maar op de langere termijn heb je altijd te maken met een besparing. Het kan oplopen tot ongeveer 480 euro per kind aan kosten die je minder gaat hebben voor luiers. Wanneer je de goedkopere varianten aanschaft, heb je zelfs nog minder kosten in de toekomst. Je gaat het altijd merken als je de wasbare varianten aangeschaft hebt en blijft gebruiken bij jouw kindje. Bestel daarom snel jouw proefpakket wasbare luiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *