tips veilig gebruiken babynestje

Tips voor het veilig gebruiken van een babynestje

Een babynestje is tegenwoordig razend populair. Dit is een soort mandje om je baby in te leggen. Super handig natuurlijk, maar het is wel belangrijk om ‘m op een veilige manier te gebruiken. Lees daarom hieronder tips voor het veilig gebruiken van een babynestje.

Babynestje gebruiken

Een babynestje is vrij eenvoudig in gebruik. Je legt je baby op zijn rug in het nestje zoals je dat ook doet bij het in bed leggen. Aan de bovenkant van het babynestje vind je een rond deel waar het hoofdje van je baby op komt te liggen. Zijn voeten komen bij het deel waar de touwtjes zitten. Het is enorm belangrijk om in de buurt van het babynestje te blijven als je kindje erin ligt. Een babynestje is perfect voor kleine dutjes, waarbij je je baby in de gaten kunt houden.

Wanneer gebruik je een babynestje?

Een babynestje is ideaal om te gebruiken in de woonkamer als je baby een klein dutje moet doen, terwijl jij je handen vrij wilt hebben. Verder is een babynestje licht van gewicht en compact, waardoor die perfect is om mee te nemen. Ga je ergens om visite? Dan kan je baby heerlijk slapen in het babynestje. Vanaf het moment dat je baby geboren is tot ongeveer 6 maanden kan je gebruik maken van een babynestje. Zodra je kindje zichzelf kan omrollen, dan is het niet meer veilig voor je kleintje om erin te liggen. Overtuigd van een babynestje? Ontdek de babynestjes van Done By Deer.

Tips om je kindje veilig in het babynestje te leggen

  • Blijf in de buurt. Het is ontzettend belangrijk om enkel gebruik te maken van een babynestje als je een oogje in het zeil kunt houden bij je slapende baby. Door de opstaande rand kan er namelijk verstikkingsgevaar ontstaan wanneer je kindje omrolt. Daarom is het enorm belangrijk om altijd in de buurt te blijven!
  • Gebruik het nestje op een vlakke ondergrond. Het is van belang om het babynestje altijd neer te zetten op een vlakke grond, zodat je zeker weet dat je kindje niet kan vallen als het beweegt.
  • Enkel gebruiken voor kleine dutjes. Een babynestje is niet geschikt om je kindje ‘s nachts in de laten slapen. Gebruik hem dan ook enkel overdag of om heel even bij jullie in bed te liggen.
  • Stop met een babynestje als je baby kan omrollen. Kan je baby omrollen? Dan neemt de kans op verstikkingsgevaar bij gebruik van een babynestje toe, daarom is het verstandig om op tijd te stoppen met het nestje gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *