Welke BSO past het best bij mijn kind?

Ben je op zoek naar een buitenschoolse opvang maar weet je niet welke het beste is voor je kind? Veel ouders kampen met dit probleem. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een goede opvang voor je kind. Je wilt natuurlijk dat je zoon of dochter een fijne tijd heeft. Lees snel verder voor goede tips.

Tip 1: Kijk of het klikt tussen de begeleiding en je kind

Het belangrijkste is dat de medewerkers van de opvang goed kunnen omgaan met jouw zoon of dochter. Ga daarom van te voren even langs bij de BSO en kijk of er een klik is. Heeft jouw kind een gebruiksaanwijzing, ga dan van te voren na of het personeel hier goed meer om kan gaan. Het is van belang dat je kind zich op zijn gemak voelt bij de begeleiders.

Tip 2: Sluiten de activiteiten aan bij de interesses van je kind?

Wat voor activiteiten worden er georganiseerd op de naschoolse opvang? Als je een erg druk kind hebt dat veel buiten speelt, is het aan te raden om een BSO te zoeken die veel sport- en buitenactiviteiten organiseert. Ook is het dan fijn dat er buiten genoeg ruimte is voor je kind om te spelen. Is je kind meer van het knutselen? Zoek dan een opvang die meer creatieve activiteiten onderneemt. Bij kinderopvang amsterdam west proberen ze hier een goede balans in te vinden.

Tip 3: Zit de BSO dichtbij de basisschool van je kind?

Het is altijd aan te raden om te kijken naar de locatie van de BSO ten opzichte van de school. Kan je kind lopend naar de opvang? Of moet het met een busje worden opgehaald? Bij bso amsterdam west wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een busje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *