Wat is de juiste raamdecoratie voor in de babykamer?

De babykamer inrichten is een van de leukste dingen als er een kleintje op komst is. Er komt een fijne kleur op de muur, je hebt de meubeltjes al uitgezocht en misschien komt er zelfs een thema in de kinderkamer. Vaak wordt hierbij echter niet of nauwelijks nagedacht over geschikte raamdecoratie voor in de babykamer, terwijl dit juist heel belangrijk is.

Waarom is de raamdecoratie zo belangrijk?

De juiste raamdecoratie in de kinderkamer zorgt voor een goede nachtrust en voor comfort. Voor kinderen is het prettig dat de kamer niet te licht is. Als je kleintje ’s middags nog slaapt, is het ook prettig als de slaapkamer donker blijft. Daarom is verduisterende raambekleding een echte aanrader. Raamdecoratie houdt ook de sterke zonnestralen en kou tegen, zo blijft de kamer aangenaam aan voelen voor het kind. Daarnaast geeft bekleding voor de ramen de nodige privacy, niet iedereen kan zomaar naar binnenkijken. De kinderkamer is zo ook de ideaal plek om bijvoorbeeld rustig borstvoeding te kunnen geven of de luiers te verschonen.

GORDIJNEN VOOR DE BABYKAMER

Welke raamdecoratie past dan goed in de babykamer?

Baby’s slapen veel en dat betekent dat ze vaak ook moeten slapen als het buiten nog licht is. De oogleden van kleine kindjes zijn heel dun en laten veel licht door. Het is daarom belangrijk dat je de kamer goed donker kunt maken als het bedtijd is. Tegelijkertijd wil je dat er wel voldoende daglicht naar binnenkomt als jouw kindje wel wakker is. Welke raamdecoratie is hier dan goed geschikt voor?

·       Plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn opvouwbare gordijnen. De laagjes stof vouwen zich op als je aan het touwtje trekt. Dit kan vaak top down en bottom up, dus van beneden naar boven of van boven naar beneden. Je kunt zo zelf heel gemakkelijk de lichtinval regelen. Daarnaast staan ze ook heel mooi in de babykamer en geven ze de ramen een sfeervolle look.

·       Rolgordijnen

Een rolgordijn is de perfecte raamdecoratie voor als je schuine ramen hebt of als er niet veel ruimte is in de kinderkamer. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren. Je kunt met verduisterende rolgrodijnen de babykamer, ook overdag, goed donker maken voor tijdens het slapen en gemakkelijk zelf de lichtinval regelen. Je kunt rolgordijnen ook combineren met verduisterende overgordijnen. In dat geval kun je ook semi-transparante of duo rolgordijnen ophangen.

·       Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn erg populair om op te hangen in de babykamer of kinderkamer. Ideaal aan jaloezieën is dat je zelf helemaal het licht kunt regelen. Schijnt er een fel zonnetje de kinderkamer in, dan kantel je de lamellen een beetje. Is het kamertje toch iets te donker voor je kindje, dan kun je iets meer licht door de lamellen laten schijnen. De houten jaloezieën geven genoeg privacy overdag en zijn goed te combineren met overgordijnen. Het geeft daarnaast ook een knusse en sfeervolle uitstraling.

·       Gordijnen

Mooie lange gordijnen voor de ramen geven een kinderkamer meteen sfeer. Daarnaast houden gordijnen heel goed de tocht tegen. Heel fijn voor als je in een huis woont wat minder goed geïsoleerd is of als je enkel glas hebt. Daarnaast heb je eindeloos veel keuze uit verschillende gordijnstoffen, kies je voor een mooie kleur of ga je juist voor een toffe print. Ook kun je met gordijnen makkelijk met lagen werken. Ga voor verduisterende overgordijnen met daarachter vitrage. De verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat het pikkedonker is als je kindje moet slapen. De vitrage laat wel licht binnen, maar zorgen ervoor dat het niet te fel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *